Wist je dat maar 1 van de 26 klanten een klacht aangeeft? De rest vertrekt zonder een op- of aanmerking. Dit gebeurt ook op je website. Wat weer negatief is voor je bounce rate. Dit kan voorkomen worden door proactief feedback uit te vragen over je website. In deze FAQ beantwoorden we de meest gestelde vragen over website feedback. Wat is het, hoe werkt het en waarom is het nuttig om te doen? Ontdek de antwoorden hieronder!


Vraag 1. Wat is website feedback?

Website feedback is informatie van de website bezoekers, rechtstreeks gegeven op een webpagina middels een korte survey. Je hebt het vast weleens voorbij zien komen. De welbekend ‘Geef je mening’. Ook op onze website (als je op je desktop zit momenteel) zie je deze knop rechts in je beeldscherm. Wanneer je hier op klikt, verschijnt er een survey met vragen over onze website!


Vraag 2. Wat heb ik aan website feedback?

Het is erg waardevol om website feedback te gebruiken. Hierdoor kom je er bijvoorbeeld achter waarom je een hoge bounce rate hebt op je homepage, waarom je potentiële klanten je contactformulier niet helemaal invullen of achter een bug komen waarvan je nog niet op de hoogte was.

Door feedback uit te vragen kom je in contact met de bezoekers en laat je ze mee denken over je content. Het laat zien dat je input van buitenaf waardeert en je hebt er zelf ook veel aan. Je kunt je namelijk nog wel eens blindstaren op je eigen ideeën en ontwerpen, maar misschien staat dat niet gelijk aan de behoefte van je klanten. Dankzij de input van de bezoeker kun je dit voorkomen.


Vraag 3. Op welke manieren kun je website feedback uitvragen?


Script & Pop-up

Stel, je bent aan het surfen op de website en je wil je browser sluiten. Voordat je dit doet, verschijnt er een survey in het midden van je scherm met een vraag. Dit heet een pop-up survey die je triggert middels ‘scripting’. Een script is een stukje code die je op website plaatst. Hierin geef je de trigger aan. Bijvoorbeeld na een aantal seconden, minuten of op basis van de locatie van je muis.

Bij een potentiële exit (het bijna afsluiten van je browser) kan de vraag zijn: “Heb je kunnen vinden waar je naar zocht?” of “Wat vond je van je bezoek aan onze website?”. Als je een survey laat op komen wanneer iemand langer dan gemiddeld op een bepaalde pagina zit, kun je vragen: “Wat vind je van de informatie op deze webpagina?”.

Pas wel op dat je niet te vaak een survey laat opkomen op deze manier. Dit kan ten kosten gaan van de gebruikerservaring van je website.


On-page survey

Een on-page survey heeft hetzelfde idee als een pop-up survey, maar verschijnt kleiner en rechtsonderin je scherm. Dit is daarom een minder agressieve aanpak, omdat je de bezoeker hiermee niet onderbreekt tijdens zijn of haar website bezoek. Ook bij deze survey kun je inspelen op het gedrag van de klant om erachter te komen waarom de bezoeker op die desbetreffende pagina zit.


Feedback widget

Een feedback widget staat vast aan de zijkant van je websitepagina en de bezoeker erop klikken wanneer hij of zij dat wil. Wanneer bezoekers op deze knop klikken, verschijnt er een survey met vragen. Hier zul je dus meer feedback uitvangen over wat algemenere zaken zoals onduidelijkheden op de webpagina. Het is de minst agressieve manier van feedback uitvragen en eigenlijk hoort dit op ieder bedrijfs- website thuis. Je potentiële klant kan namelijk dan altijd laten weten hoe hij of zij de website en dus de klantbeleving ervaart.


Vraag 4. Hoe ziet zo’n survey eruit?

Benieuwd hoe zo’n survey eruitziet? Klik dan eens (als je op je desktop dit artikel lees) op de knop ‘Geef je mening’ rechts in je scherm! Hieronder vind je een voorbeeld van één van onze klanten, namelijk FBTO.

Bijlage_website_feedback
website survey

Vraag 5. Hoeveel vragen moet ik stellen?

Het is erg belangrijk dat je je niet te veel vragen stelt. Dit neemt anders veel te veel tijd in beslag om te beantwoorden. Houd het dus bij maximaal 3 vragen en eventueel het achterlaten van een e-mailadres voor een persoonlijke follow-up. Vraag je feedback uit binnen een omgeving waar je klanten inloggen? Dan kun je automatisch gegevens meesturen (met toestemming van je klant) waardoor je altijd een persoonlijke follow-up kunt realizeren!


Vraag 6. Wat kan ik met de resultaten?

De feedback die je bezoekers geven, zijn zichtbaar in het analyse dashboard van Insocial. In het voorbeeld hierboven zie je dat een klant een bepaalde categorie kan kiezen waar zijn of haar feedback over gaat. Hiermee kun je gelijk je inzichten sorteren in bijvoorbeeld:
– Complimenten
– Gespotte bugs
– Informatie die niet klopt
– Tips

Deze categorieën maken je inzichten gelijk overzichtelijk. Vervolgens kunnen je marketeers hiermee aan de slag om verbeteringen toe te passen op de website en de (potentiële) klant te voorzien van een beter werkende website met heldere informatie. Dit resulteert in een hogere online conversie, waardoor je meer klanten voor je zal winnen!

11-4

Insocial helpt je met het verbeteren van je klanttevredenheid!

Ben je nog geen klant? Vraag dan hier een gratis en vrijblijvende demo aan om te zien via welke kanalen jij feedback uit kunt vragen binnen je bedrijf!


Vraag een vrijblijvende demo aan >

 

 

Wel al klant, maar werk je nog niet met e-mail feedback? Neem dan contact op met jouw Customer Succes Manager of bel ons op + 31 (0) 85 130 17 00