Narrowcasting, ook bekend als digital signage, is het overdragen van een boodschap door middel van beeldschermen. Het is communicatie op maat, waarbij het allemaal draait om het gericht overbrengen van specifieke informatie.

Waarvoor kun je narrowcasting inzetten?

Met narrowcasting (narrow = smal) kun je, in tegenstelling tot broadcasting (broad = breed) je richten op een specifieke doelgroep. Er zijn verschillende manieren om narrowcasting in te zetten. Bijvoorbeeld als reclamemiddel in een showroom. Of juist als informatiebord in de kantine, wachtruimte of bij de receptie.

Daarnaast kun je narrowcasting heel goed gebruiken voor interne communicatie. Zo kun je bijvoorbeeld je KPI’s laten zien, klantbeoordelingen, of nieuw personeel introduceren. Op deze manier houd je je medewerkers betrokken bij de organisatie en de prestaties van de organisatie.

Maar narrowcasting is meer dan informeren alleen. Narrowcasting helpt je ook met het bouwen van een merk. Door het logo en de huisstijlkleuren duidelijk terug te laten komen, zorg je ook voor herkenning van je merk.

Wat zijn de voordelen?

Effectieve en relevante communicatie

Per beeldscherm kun je precies bepalen welke informatie, waar en wanneer wordt getoond. Je bepaalt de boodschap en bereikt de doelgroep op het juiste moment en op de juiste plaats. Op deze manier is het bericht relevant en zal met meer aandacht worden gelezen. Daarnaast communiceer je korte berichten en voorkom je onnodige informatiestress.

Grijp de aandacht

In het digitale tijdperk is men gewend aan snelheid en het ontvangen van ontzettend veel informatie. Het is dan ook soms moeilijk om de aandacht van mensen te kunnen krijgen. Maar onze hersenen nemen beeld veel sneller op dan tekst. Met narrowcasting plaats je een boodschap op een visueel aantrekkelijke manier, dat relevant is voor de doelgroep op dat moment, waardoor je meteen de aandacht grijpt. Bijvoorbeeld de bezoekers die aan het wachten zijn, zullen zich hierdoor niet vervelen, ontvangen de boodschap en waarderen de informatie. 

Herhaling versterkt de boodschap

Om écht te blijven hangen, moet een boodschap meerdere keren aankomen bij de ontvanger. Via narrowcasting herhaal je eenvoudig de boodschap. De doelgroep leest de boodschap vaker en op een ongedwongen manier.

Verhoog betrokkenheid van medewerkers

Betrokken medewerkers zijn goud waard. Zij zijn de medewerkers die zorgen voor een hogere productiviteit. Met narrowcasting bouw je aan een hogere betrokkenheid doordat je doelgericht en efficiënt communiceert met medewerkers. Stuur inspirerende berichten en betrek medewerkers echt bij de missie en doelen van jouw organisatie.

Zo kun je op de klantenservice narrowcasting inzetten door prestaties te laten zien. Denk bijvoorbeeld aan de gemiddelde score, individuele scores, de leukste klantbeoordelingen of een top 10 lijst met ‘best presterende medewerkers’. Je zal hierdoor merken dat medewerkers bewuster en gemotiveerder bezig zijn met hun successen, zowel als individu als team.

Met Insocial kun je klantbeoordelingen ophalen en deze gebruiken voor je narrowcasting strategie.

Conversational_vb_cosmo-1

Meer weten?
Ontdek onze oplossingen

 

  •  
  •  
  •