Enquêtevragen voor maaltijdbezorging
enquêtevragen maaltijdbezorging

Feedback en reviews zijn erg waardevol voor restaurants en maaltijdbezorgers. Je kunt met feedback namelijk je klanten begrijpen en je dienstverlening aanpassen naar hun behoeften. Hierdoor creëer je meer loyale klanten die bij je bezorgrestaurant blijven bestellen. Met reviews en hoge tevredenheidsscores online versla je je concurrent en win je nog meer klanten voor je.

Het is daarom super belangrijk om exact de juiste te vragen te stellen op het moment dat een klant jouw survey of enquête invult. Het is immers niet altijd even makkelijk om de mening van de klant te verkrijgen. Vooral nu al heel veel organisaties feedback uitvragen. Insocial weet precies hoe je tussen de vele verzoeken in een box uitspringt én welke vragen je moet stellen. Welke vragen dit zijn voor jou als bezorgrestaurant? Dat vertellen we je hier!


Vijf enquêtevragen voor maaltijdbezorging

De vragen die je stelt zijn natuurlijk afhankelijk van wat je wil weten van je klanten. Als het om maaltijdbezorging gaat, zijn een aantal factoren belangrijk. Dit zijn: het online bestelproces, de maaltijd zelf, en de snelheid van het bezorgen. De vragen hieronder gaan daarom ook over deze onderwerpen.


1. Hoe gemakkelijk vond je het om te bestellen via onze website?

Als restaurant of maaltijdbezorger, wil je uiteraard dat consumenten jouw zaak of dienstverlening direct weten te vinden. Platformen als Thuisbezorgd.nl helpen je namelijk wel met het bereiken van meer klanten, maar het is nog veel beter (en voordeliger qua kosten) als ze direct op jouw website bestellen. Hiervoor moet het bestelproces op je website uiteraard wel soepel verlopen. Stel daarom deze vraag op de bedankpagina van een bestelling om erachter te komen hoe tevreden je klanten zijn over het bestelproces. Vraag daarnaast ook om een toelichting. Zo weet je ook waarom je klanten het proces niet gemakkelijk zouden vinden.


2. Hoe tevreden ben je over de snelheid van het bezorgen?

Een hele belangrijke factor in het bezorgen is de snelheid. Dit herken je waarschijnlijk uit je eigen ervaring. Als je een pizza bestelt en je wil deze z.s.m. ontvangen, zul je ontevreden zijn als dit twee uur duurt. Wanneer je afgesproken hebt dat het om 17:00 uur bezorgd wordt en het is er pas om 17:30, leidt dit ook tot ergernis. Snelheid is dus een cruciale factor om klanten tevreden te houden als het gaat om maaltijdbezorging. Om dit inzichtelijk te maken, is het verstandig om deze vraag in je survey te stellen.


3. Welk cijfer geef je je maaltijd/het gerecht?

Maar naast snelheid, is natuurlijk kwaliteit ook erg belangrijk. Want als je wel heel snel levert, maar het eten is niet goed opgewarmd of gewoon niet goed bereidt, zullen je klanten zeker niet blij zijn. Geef daarom je klanten de kans om de kwaliteit van het eten een cijfer te geven.


4. Hoe waarschijnlijk is het dat je ons, op basis van deze ervaring, zou aanbevelen aan vrienden, familie of kennissen? (Op een schaal van 0 tot 10)

Dit is een veelgebruikte KPI in het meten van klanttevredenheid. De Net Promoter Score, of NPS, geeft je een indicatie in de tevredenheid en de loyaliteit van je klanten. Ze zouden je immers niet aanbevelen aan anderen als ze zelf niet tevreden zijn met jouw dienstverlening. De NPS geeft daarmee ook een voorspelling in je toekomst. Hoe hoger de NPS, hoe groter de kans is dat anderen van je horen (door die aanbevelingen) en het succes van je organisatie groeit.


5. Hoe waarschijnlijk is het, op een schaal van 0 tot 10, dat je opnieuw bij ons bestelt?

De NPS geeft je een indicatie in loyaliteit, maar deze vraag geeft je er echt direct het antwoord. Namelijk: zou de klant, op basis van deze ervaring, nog een keer bij je bestellen? Hoe meer loyale klanten, die vaker bij je zullen bestellen, hoe meer je omzet zal stijgen. Dit noemen we de Net Loyalty Score. Je kunt ervoor kiezen om één van deze twee KPI’s te gebruiken, maar je kunt ze ook combineren!


Meer weten? Lees ons artikel over NPS en NLS. Het gouden duo! >


Stel ook altijd een open vraag

Vergeet niet om een open vraag te stellen in je enquête. Dit geeft je respondenten de kans om hun antwoorden toe te lichten of om aan te geven of er nog iets anders aan de hand is. Je kunt hier als organisatie de juiste verbeteringen op doorvoeren die direct impact hebben op de tevredenheid van je klanten. Meet, analyseer en optimaliseer je bezorgrestaurant!


Het ultieme all-in-one feedback platform voor jouw organisatie

Met Insocial verzamel je de feedback van alle verschillende hoeken in één platform. Hierdoor heb je veel meer structuur en een goed overzicht van wat je klanten vinden. Zet deze data om in rapportages voor je stakeholders of sla de tevredenheidsscores van je klanten ook op in je CRM-systeem. Samen met Insocial voeg je CX toe aan het DNA van jouw organisatie.

flow-Jan-05-2021-05-29-26-90-PM

Praat met onze experts >Ook interessant voor jou!

Praktijkvoorbeeld: Spare Rib Express

Leer van het premium bezorgrestaurant Spare Rib Express. Zij verkrijgen, dankzij Insocial, realtime inzichten in de beleving en tevredenheid van hun klanten. Ze halen hierdoor prachtige c

ijfers en reviews op, welke zij direct op hun website plaatsen. Zo laten ze aan heel Nederland zien hoe hun 67 vestigingen beoordeeld worden.

Bezorg-autos-Jan-05-2021-05-29-16-12-PM

Ontvang hun verhaal in je inbox >

  •  
  •